Unlimited Art Gallery
Ga naar de inhoud

Mohbra - Mohamed Brahimi

Info Kunstenaars.
Mohbra is geboren in Algerije en had van jongs af aan met zijn 3 jaar jongere broer (Rabah) het idee om het washok van zijn moeder te annexeren.
Ze hebben er toen al een zogenaamde atelier van gemaakt dat de naam “LEBUITA ” kreeg, wat in het Nederlands het hokje betekent.
Na verschillende scholen te hebben gedaan in Algiers, werden de broers gedreven door hun creatieve gedrag om naar Europa te reizen om daar verder hun kennis uit te breiden.
Mohamed vertrok richting Spanje voor een half jaar, daarna kwam Frankrijk aan de beurt en later Engeland waar hij in Londen verschillende studies volgde van mode tot industriële design.
In 1985 ontmoette hij zijn Nederlandse vrouw en een jaar later besloot hij om zijn grenzen te verleggen en naar Nederland te gaan.
Zijn droom kwam uit toen hij in 1997 met de hulp van zijn vrouw zijn eigen atelier aan huis opende. Atelier “LEBUITA” was dan een feit.

Mohbra is een veelzijdig kunstenaar van aquarellen, schilderijen, collage beeldhouwen tot schrijven toe.
De materialen die hij gebruikt verschillen van papier, hout en gips tot lood, en als laatste meest gebruikte voornamelijk textiel.
Met het gebruik van kleurrijk textiel maakt hij unieke en prachtige schilderijen.
Het werk van Mohbra is chaos dat een rust uitstraalt waardoor je in het diepst van je ziel wordt geraakt en alles om je heen vergeet.
Wat zijn ogen zien maken zijn handen. Hij rust daarbij niet tot de perfectie is bereikt.
Unlimited Art Gallery ■ Vleeshouwersstraat 42 ■ 3311 CS Dordrecht ■ Tel. 06-22037927 ■ E-mail UnlimitedArtGallery4u@gmail.com
Terug naar de inhoud